Væggelusbekæmpelse - Lolland, Falster og Guldborgsund

Væggelusbekæmpelse

Professionel behandling af væggelus! Ufarlig og lugtfri bekæmpelse af væggelus til konkurrencedygtige priser. Behandlingen af væggelus skal gentages efter 14 dage, for at sikre en effektiv bekæmpelse. Vi rykker ud på hele Lolland, Falster og Guldborgsund.

Mens du sover, kravler væggelusene op i sengen og angriber de tilgængelige, utildækkede dele på kroppen, bl.a. hænder, arme, hals og fødder. Et væggelus bid er kendetegnet ved 2-3 stik tæt ved hinanden, hvor væggelus afleverer giften via et bid og suger blod fra et andet bid. Dette insektbid er et dobbeltbid og kan kun ses gennem en lup. De enkelte bid ses på en række eller klynge i det samme område på kroppen – oftest 3-5 bid ad gangen. 

Hvad gør du, hvis du opdager væggelus?

Uanset om du bor i lejlighed eller hus, er det vigtigt at begynde bekæmpelsen af væggelus lige så snart de er blevet opdaget. I praksis betyder det, at du skal tage kontakt til et skaddyrsfirma.

Hvis du bor i lejelejlighed, har du pligt til at melde forekomsten af væggelus til din udlejer. Det er herefter udlejers ansvar at bekæmpe dem.

 

Hvordan ser væggelus ud?

Væggelus er et fladt insekt. Som gør at det kan gemme sig på selv de mest snævre sprækker og små revner i fx seng eller andre møbler. Væggelus har oftest en rødbrun farve og krop med en oval form. En voksen væggelus er 4-5 mm. i længden og 2-3 mm. i bredden. Så opdager du væggelus, bør de være synlige for det menneskelige øje.

Væggelusen gemmer sig om dagen i revner og sprækker og kommer først frem om aftenen og natten for at spise. Den finder sin vært ved hjælp af forskellige duftstoffer og den kuldioxid, en sovende vært ånder ud. Gemmestedet er også der, hvor hunnen lægger sine æg, 4-5 om dagen, hvilket under ideelle forhold kan blive til 200 æg for én hun.

Hvad kan du selv gøre, hvis du opdager væggelys?

Som udgangspunkt er det vigtigt at vide, at vask ved minimum 60 grader celsius tager livet af væggelus: Brug af tørretumbler er en anden mulighed idet alle stadier af væggelus dør ved et par timers ophold ved 50 °C. Et ophold i fryseren ved -18 til -20°C er også effektivt, hvis tingene bliver frosset grundigt igennem.

Ring til Insektimus i dag, hvis du har brug for en effektiv bekæmpelse af væggelus