Bekæmpelse af snudebiller - Falster, Lolland, Sydsjælland og Møn

Snudebiller

Professionel behandling af snudebiller i paracelhushaver! Ufarlig og lugtfri bekæmpelse af snudebiller til konkurrencedygtige priser. Vi rykker ud på hele Falster, Lolland, Sydsjælland og Møn.

Den mest almindelige art af øresnudebiller er væksthus-snudebillen (Otiorrhyncus sulcatus), men der kan især på udendørs arealer også forekomme en del andre arter.

Som voksen er væksthus-snudebillen 8-10 mm. lang, sort med gule pletter eller gråbrun. Den vandrer rundt om natten og gnaver på forskellige planters blade, så det ligner “billetklip” i bladkanten. Snudebillen lægger mindst 300 æg ved de planter som larven ynder. Billen kan ikke flyve. Det er dog ikke den voksne snudebille, der er problemet, men dens larve, der er hvid med et brunt hoved og op til en cm lang (den har ingen ben).

Larven kan totalt ødelægge rødderne på Rhododendron, Azalea, jordbær, Hortensia, Azalea, Primula , Taks, Cyclamen, Kalanhoe og Jordbær.

Hvordan identificerer du snudebillen og dens larver?

Gnav i bladranden, ofte i form af halvcirkler. På rødderne kan barken i rodhalsen være gnavet over, ligesom mindre rødder kan være beskadigede.

Sikkerhed for, at det er øresnudebillelarver, der er på spil, opnås bedst ved at rode i jorden mellem rødderne og finde larverne.

De voksne biller er nataktive. Om dagen gemmer de sig i revner og sprækker ved jordoverfladen, under nedfaldne blade og i sjældnere tilfælde oppe i planterne. Forstyrres de om dagen lader de sig falde til jorden og “spiller døde”. De bliver tit liggende ½ til 1 min på ryggen, hvorefter de hurtigt vender sig om og kravler væk.

Kontakt Insektimus i dag

Vi står klar til at hjælpe med enhver opgave indenfor skadedyrsbekæmpelse. Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at høre mere, så ring gerne på tlf. nr. 40 41 04 08 eller send os en mail til kontakt@insektimus.dk.

Du kan også skrive til os ved at udfylde kontaktformularen til højre. Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt.

Har du spørgsmål?